Hoppa till innehåll

Om

Jag heter Jan Lenander och är en 55 år gammal gymnasielärare som tycker att teknik och naturvetenskap är oerhört viktigt men också älskar böcker, fantasier och att få uttrycka mig muntligt och skriftligt. Jag hyllar min samhällskunskapslärare och är uppvuxen med latinska sentenser, sjukvård och juridik. Kunskapstörst kan väl sammanfatta min läggning.

Jag har en härlig livspartner och två oerhört gulliga döttrar som är i centrum för mitt engagemang. Det som jag brinner ännu mer för än att själva lära mig mycket är att få andra att utvecklas och växa i kunskap. Jag älskar mitt yrke och önskar att respekten för det ska öka från andra delar av samhället eftersom det är viktigt för allas vår framtid att så sker.

I den här bloggen tänker jag släppa ut lite extra mycket av min frustration över att inkompetens, kunskapsfientlighet och likformighet fått breda ut sig i skolan. Mina mer genomtänkta analyser av skolan kommer jag att fortsätta med att ha i mindre andra blogg: Jan Lenander – Lärare är bra att ha, http:/janlenander.wordpress.com/

Annonser
3 kommentarer leave one →
 1. Göran Tullberg permalink
  augusti 14, 2011 12:52 e m

  BRA! Du skriver:

  ”I den här bloggen tänker jag släppa ut lite extra mycket av min frustration över att inkompetens, kunskapsfientlighet och likformighet fått breda ut sig i skolan.”

  Du vet nu att min inställning är densamma. Men jag vill gärna se lösningar på problemen och positiva förslag. KONSTRUKTIV KRITIK!

  • augusti 14, 2011 12:56 e m

   Jag hoppas att även syrligheter kan innehålla ett konstruktivt inslag men är tacksam för kommentatorer som du som har konkreta konstruktiva förslag på en bättre skola. Man skapar inte en bra blogg ensam.

 2. Göran Tullberg permalink
  augusti 15, 2011 3:10 e m

  De orden gjorde mig glad! Tack Jan, mycket tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: