Hoppa till innehåll

Socialistisk skitskola

augusti 31, 2021

Friskolereformen har många allvarliga problem som behöver åtgärdas. Jag tog upp flera av dessa för ett knappt år sedan i Agera för skolan. Nu börjar dock vänstern mullra för de har fått tag på en boll som de kan låta rulla och deras angrepp på det de kallar ”marknadsskola” håller på att fastna.

Det finns anledning att känna oro inför socialistisk skolpolitik. Jag vet att jag kan uttrycka mig hårt och göra breda slutsatser men här blir problemen med den socialistiska linjen övertydlig. Konflikten mellan socialism och liberalism i synen på frihet blev otäckt avgörande med någon som landar i att rätten att använda andra är viktigare än rätten att utveckla sig själv. Någon som menar att vi får ta lite kuddflickor, slagpåsar, dragarbarn som får ett trauma för utåtagerande elever behöver dem för att lyckas med sin utveckling. I den socialistiska teoribildningen så finns inte liberala frihet att utveckla sina egna förmågor bara det inte skadar någon annan. Där finns prioriteten att den som av storebror bedömts som svagare, den ska få utnyttja andra för att få komma ikapp.

Här har vi en vänstersympatisör som avslöjar att de hinder som kuddflickor möter i att utveckla sin egen förmåga när någon utnyttjar dem är mindre viktigt än att någon som underfungerar får tillgång till dem som resurs, som barn som objekt. Bakom vetenskaplig vokabulär marknadsförs en socialistisk teori där själva principen slåss fast att egen utveckling är mindre viktig än att vara andra till hjälp. Den så kallade systemnivån innebär förstås att klasser och skolor kan betraktas som resurser för de som har det sämre. Jag anser att följande twitterflöde avslöjar en hemsk socialistisk mentalitet som kan krossa framtidstro och rättvisa:

Lite mer att fundera på inom samma ämne.

Lämna en kommentar