Hoppa till innehåll

Troeds galna slutsatser

juli 12, 2017

Nu är han igång igen, Troed Troedsson!

Baserat på MBL, ”tuta lagen”, så förespråkar han mer elevinflytande samtidigt som företagen lärt sig att vissa saker kring affärsidéen kan inte lämnas bort, då går man i konkurs.

Han har missat att företagen återinfört mängder av formella kriterier för att motivera sin lönesättning. Längre utbildning, längre erfarenhet men framför allt svårare arbetsuppgifter hänger intimt samman med högre lön.

Just in time, lean mfl koncept bygger alla på att man har tillräckligt med tid. De bygger alla på att reservtiden är tillräckligt väl tilltagen. De bygger alla på att det finns tid för reflektion, inlärning och förbättringar. Här ligger skolan före med sin ämnesindelning som tillåter tillräckligt djup. Troed Troedsson drar som vanligt en bakvänd slutsats.

Företagen har insett att målen för uppdrag och verksamheter är oerhört viktigt att kommunicera. De stärker processerna kring detta hela tiden, de kopplar belöningarna tydligt till detta, de befordrar baserat på detta. Här ligger återigen skolan före även om betygsmotståndare mfl försökt bromsa detta.

Vad lärare tycker, vilka slutsatser som väl pålästa och duktiga lärare dragit, det har aldrig intresserat Troed. Han vet bäst. Här är hans inlägg i debatten: http://www.edtech4change.se/samhallsutvecklingen-av-var-tids-viktigaste-samtidsfilosofer-troed-troedson-om-skolan-haren-skoldpaddan-och-arbetslivet/

Troed har rätt i att skolan borde göra en resa mot mindre likformighet, större valfrihet, mer tid till de som har för stora utmaningar och mer utmaningar till de som har långtråkigt. Det är dock samtidigt så att så fort att han blir konkret vill han inte alls öka valfriheten för eleverna, inte alls lägga in sommarskola för de som ligger efter, ge extra skolår, …..

Annonser
One Comment leave one →
  1. Niklas Z permalink
    augusti 12, 2017 9:23 f m

    Som du konstaterade för några år sedan, Troed är en charlatan. Det framgår även av hans beskrivning av svensk skola, som i viktiga avseenden är rejält missvisande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: