Hoppa till innehåll

Micke Gunnarsson – varning!

maj 23, 2018

Nu har det hänt igen! Jag har gått och blivit arg! På riktigt. Eller inte arg..snarare ledsen.
Skitledsen. Kanske tycker ni att jag överreagerar men det skiter jag i…ärligt talat. Känslan som kom på en hundradels sekund då jag läste raden…räcker för att jag ska veta att det är sant för mig.

knutenHandNu läste jag återigen om några skolor som drabbats av Micke Gunnarsson och oj vad arg och ledsen jag blir. Citatet är dock taget från just honom och ungefär så här börjar en stor del av hans inlägg. Han är i stort sett alltid arg på lärare som inte når elever som missköter sig och inte plötsligt med ”trolleri” gör deras tillvaro rolig och rosenskimrande.

ANN-CHARLOTTE MARTEUS Måste man vara självplågare för att funka som lärare?  tar upp det budskap han försöker marknadsföra. Marteus påpekar att för många känns det varken roligt eller viktigt att ägna sin lärartid åt elever som uppträder illa mot lärare, klasskamrater och sin omgivning. Lärare som känner så står dock inte högt i kurs hos Micke.

Han själv har ju synen att duktiga elever ”de klarar sig ju ändå” och mitt i hans ilskna svada om obehöriga lärare, uppror mot auktoritetet och bort med läxor samt krav så finns ett enormt förakt för de som klarar sig bra i skolan. Att den stora majoriteten skötsamma och duktiga elever behöver mycket hjälp för att kunna vara våra framtida spjutspetsar inom forskning, global samverkan och teknisk utveckling det nonchalerar han helt.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: