Hoppa till innehåll

Ett litet problem symboliserar skolans kris

juni 7, 2015

Absurt att lärare ska göra sig förtjänta av bättre arbetsvillkor!Ja det var ungefär sju år sedan jag var med i radiodebatt (Skolministeriet) om att beslagta moblitelefoner. Jag sa att det var ju bara ett enkelt stöd för lärarens rätt att bestämma över det pedagogiska men möttes av allt möjligt om att det var integritetskränkande etc.

Lagen finns kvar men föräldrar och elevers berättelser ger intrycket att den inte finns. Mängder av klassrum har blivit sambandscentraler både för det senaste skvallret och alla de där sakerna föräldrar glömt att säga ett par timmar tidigare. Att spela mobiltelefonspel på lektion är så många gånger vanligare än att använda telefonen till något som har att göra med lektionen.

Då vaknar socialdemokraterna till att det är faktiskt de som har ansvar för skolan och börjar agera i denna ”lilla” fråga. Det är förstås lustigt men samtidigt är jag oändligt tacksam. Vi har en stor svensk skolkris som hänger ihop med att arbetsro och kunskap varit sådant som skoletablissemanget inte har sett som viktigt.

  

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: