Hoppa till innehåll

Flum

april 7, 2015

Det finns ju fortfarande en hel del som av någon konstig anledning vill kalla sig flumpedagoger och annat som hyllar flum som idé.

När vi studerar SAOL så framstår detta fortfarande som mycket underligt även om det skulle vara möjligt att någon anser att eleverna inte ska ha några krav på fasta kunskaper. Det är förstås lite allting flyter och inget blir bra över detta men någon kan fortfarande önska sig detta. Att jag avskyr allt flum i skolanriktigt djupt förklarar jag med följande tre Twitter:

@janlenander: #flum = lärare tvingas ta på sig uppdrag de är helt övertygade om att misslyckas med och tillåts nonchalera 25 elever för att möta en.
@janlenander: #flum lärare tvingas välja bort tydliga omdömen men tillåts komma med rent oärligt positiva utsagor om elevprestationer
@janlenander: #flum = lärare tvingas till teman och grupparbeten men tillåts indoktrinera om socialism och hoppa över viktiga ämnesområden.

Hans-Åke Scherp är en flumförespråkare som radar upp 4 fina värdeord: djupare, lärande, utveckling samt medskapande och därefter helt utan grund hävdar att flum skulle kunna stärka någonting av detta.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: