Hoppa till innehåll

Sätta fler i lånefällan

mars 19, 2015

Tummen ner för okunskapenTänk samtidigt som vi får rapporter om ökat antal elever som inte klarar av att genomföra högskolan och hur kvaliteten sjunker så att arbetslöshets sifforna går upp för de med akademisk examen, samtidigt som detta sker föreslår regeringen fler platser i Högskolan ska bli en kraft för social förändring

Tänk samtidigt som GP skriver på ledarplats: Värdesätt högre utbildning mer och beskriver problemen som uppstår när studenter inte är riktigt motiverade att genomföra den högskoleutbildning de valt, samtidigt som detta sker vill regeringen tvinga igenom en reform som kommer innebära en ökning av andelen omotiverade elever, skapar högskollärarbrist och förvärrar kvalitetsbrister.

Regeringens floskler låter så bra men samtidigt innebär detta att det ska göras reklam för något många inte vill ha. Det innebär sämre utbildning för i stort sett alla på högskolan, mindre motiverade elever med ibland usla förkunskaper och eskalerande dåligt rykte för högskolorna.

Regeringen vill att fler ungdomar ska ta enorma studielån för utbildning som bara leder till arbetslöshet. Vilken lånefälla!

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: