Hoppa till innehåll

Munkavlar ska inte finnas i skolan

maj 20, 2014

bild (1)Det är inte så att lärare behöver bevara företagshemligheter eller vara lojala mot skolans affärsstrategier. Ifall vi utformar skolan så är det något gravt fel i vårt sätt att resonera. Nu kommer ”Jag, en visselblåsare” en artikel på DN debatt där Upplands-Väsby utsätts för svidande kritik för att försöka stoppa kritik av missförhållanden. Nu finns det som alltid minst två sidor av en sak men bara misstanken om att det handlar om något slags munkavle är allvarlig. Har Per Kornhall något bevis för att det handlar om munkavle så kan kommunen ha en hur lång lista som helst med andra skäl för uppsägning och de har ändå gjort fel.

Det är upp till bevis för fackföreningarna. Båda två! Står de upp för lärares och andra skolverksammas rätt till full yttrandefrihet? Svarar någon av dem nej på den frågan så kan vi alla ha skäl att oroa oss.

Annonser
One Comment leave one →
 1. maj 20, 2014 5:09 e m

  Vilken tråd! https://www.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2Fperbvner%2Fstatus%2F468662170671013888&h=fAQH6RSty

  @TroedTroedson skriver: @JannaScheele Jag förstår. Själv skulle jag inte vilja betala skatt till en tjänsteman som säger en sak på jobbet och en annan i tidningen.

  Det är fascinerande hur debattörer som vill begränsa offentligt anställdas yttrandefrihet kan kalla sig liberala!

  Är verkligen paragraf 7 i lagen om offentlig anställning till för att begränsa yttrandefriheten för för oss som arbetar i skolan?

  Jag är ju inte jurist men det är inte Troed Troedsson heller. Jag kan garanterat inte hitta något stöd i lagen för att vi som arbetar i skolan inte ska kunna delta fullt ut i den offentliga politiska debatten.

  http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19940260.HTM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: