Hoppa till innehåll

Löfvens jultal

december 20, 2013

Här kommer Löfvens jultal och utan att vara socialdemokrat så tycker jag om detta jultal. Jag anser att han kan ha hittat en valvinnare inom skolområdet.

minska klasstorleken med upp till fem barn de första åren i skolan

BraJag kan välja andra prioriteringar men jag tror att verkligen att klass-storleken har stor betydelse i dessa åldersgrupper. ”Barn behöver bli sedda” Det är en insats som många kan ställa upp på. Anledningen till att minskad klasstorlek inte lett till positiva resultat är att man kombinerat den med att sänka kompetensen hos lärarna. Intresset för lärarutbildning för de första åren har dock gått upp och en minskning av klass-storlekar har alla chanser att lyckas för dessa åldrar.

Högre upp i åldrarna kunde minskade klassstorlekar också gjort nytta men tyvärr är huvudproblemet här att bristande ämneskompetens, behörighet etc. är det särklassigt största problemet.
Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. december 20, 2013 3:44 e m

    Nu tänker jag vara lite radikal och kanske lite provocerande, men jag vill riva upp klasserna helt och hållet.och förändra den svenska skolans organisation. Vi kan inte ha miljöer i den svenska skolan som dels inte ger upphov till en innovationskultur och dels inte tar hänsyn för två öre till vad som hänt inom den tekniska utvecklingen där möjligheterna att samverka och kommunicera har ökat dramatiskt. Samtidigt som flexibiliteten o rörligheten blir allt större.

    • december 20, 2013 6:10 e m

      Jag hade en kommentator Göran Tullberg här på bloggen som drev det här med att bryta upp åldersvisa klasser.Hans resonemang var väl genomförda och hans idéer lockande men jag tror tyvärr att det är en orealistisk ide politiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: