Skip to content

Lek med en iPad mini

november 19, 2012

Jag ligger i soffan och leker med min nya iPad mini. Det viktiga är förstås att jag håller i den och knappar avslappnat in den här texten. Det här är inget pro-Apple inlägg, Samsung kan nog snabbt vara ikapp, det är bara en demonstration av att ett nytt sätt att arbeta med datorer kommit till. Prestanda/vikt ger upphov till en möjlighet. Med ett smartcover är den enkel att ta med sig och jag tänker undervisningssituationer, där verkligheten fångas, modifieras och blir något oväntat.

 

 

Annonser
3 kommentarer leave one →
 1. frekar09 permalink
  november 19, 2012 4:04 e m

  Jan,

  Det är en intressant utveckling av de här mindre surfplattorna som nu sker. Valde före sommaren att köpa en Sony tablet P. En surfplatta som har två skärmar och som är ihop fällbar till fickformat. Kör Android på denna. Gillar den starkt. Tror den här typen av mindre surfplattor kommer bli vanligare framöver och säkert kommer de att innebära möjligheter för undervisningen också i än större grad än vad de större surfplattorna redan gör idag.

  • november 19, 2012 6:23 e m

   Den här surfplattan demonstrerar den variation vi kommer att få när det gäller de här små handhållna. 372g är lite mer än iPad mini men troligtvis fortfarande så lite att många kan hålla den i dubbelhands fattning och knappa.

   Jag eftersträvar att hitta sätt att ta ut hela gruppen och ändå undvika att de tappar fokus på att arbeta och ser där hur just det här formatet kommer att fungera suveränt.

 2. frekar09 permalink
  november 20, 2012 9:38 e m

  Jan,

  Tror denna kan vara av intresse: http://workshop.chromeexperiments.com/stars/. Det är Google som varit i farten igen. Denna gång inom Astronomi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: