Skip to content

ALLA har rätt till en skola utan flum!

november 6, 2012

Jag läser Alla har rätt till en skola utan FLUM och kan bara hålla med. Det enda jag vill lyfta är att det finns ytterst lite flum i svensk skola. Problemet är att där det förekommer så åtgärdas det i alldeles för liten utsträckning.

Annonser
3 kommentarer leave one →
 1. november 6, 2012 7:08 e m

  Jag efterfrågar lite förslag på förbättringar från skribentens sida. Det är väldigt lätt att falla in i gnällandet om skolan. Om man inte tänker erbjuda förslag till förbättringar spelar det ju ingen roll om man gnäller över flumskolan eller kadeterundervisning. Det tillför ju ingenting utan blir bara ännu en artikel i raden.

  • november 6, 2012 7:51 e m

   Den här artikeln riktar förstås ett ganska starkt fokus på att skolans pedagogiska ledare inte ska tillåta något flum. Att öka kraven på skolor att åtgärda flum och att ställa krav på rektorer om att de inte får ha en flummig syn på kunskapsmål och uppföljning av dem är ett relevant inlägg i debatten.

   Det görs en stor sak av lärare som är överdrivet auktoritära men lärare som hotar elevernas trygghet med rent anarkistiska anslag är verkligen ett vanligare inslag.

 2. november 6, 2012 7:50 e m

  Blev lite förvånad över vem skribenten av denna artikel var. Hon som skrivit den är sport journalist och förknippas i stort sätt bara med Sportbladet. Kanske därför hon inte kommer med förslag. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: