Skip to content

Är det här forskningsstöd?

september 4, 2012

Jag läser summeringen av en ”forskningsanalys” Inkludering går att förena med hög måluppfyllelse och hittar inte något om avgränsning, generaliserbarhetsöverväganden, eller någon länk till originalskriften. Ska det här vara ett stöd i skolutveckling?

Annonser
6 kommentarer leave one →
 1. september 4, 2012 6:35 f m

  Det du ser är exempel på dagens skolforskning.

 2. september 4, 2012 6:36 f m

  Jan,

  Jag tror att förklaringen till varför du inte hittar det du eftersöker är att detta endast är den första rapporteringen kring ett större forskningsprojekt som inte är presenterat ännu i sin helhet. Är intresserad själv av resultaten från denna studie, men kommer avvakta tills vi har fått hela projektet presenterat för oss och anser att Skolverket gott kunde väntat även de med att ta upp denna studie då bilden inte alls är komplett av detta projekt då man så att säga bara får en liten del av en större studie.

  • september 4, 2012 7:11 f m

   Det jag tänker på är vad Skolverket presenterar och som lätt skulle kunna tolkas ssom vägledning av skolor och lärare. Själva forskningsinsatsen måste förstås analyseras djupare för att kunna kritiseras.

   • september 4, 2012 7:22 f m

    Ja precis och då måste man ha hela projektet framför sig innan man på allvar kan gå på djupet. Skolverket borde som jag skrev ovan väntat. Det blir bara fel när man presenterar en liten del av ett större projekt som om det vore helheten när det kommer till resultaten av projektet.

 3. september 4, 2012 6:36 f m

  Det du ser är exempel på dagens ”skolforskning”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: