Hoppa till innehåll

Ett skorrande lärartyck som ger måbra känsla

juni 22, 2012

Helena von Schantz lärartycket 46 kan nog skorra en del i SKL:s öron för hon stämmer inte in i hur underbart det är att arbeta i en skola som ju faktiskt är på fel väg fortfarande. Hennes djupa engagemang i att skolan ska bli bättre och nästa generation elever ska ha bra framtidsmöjligheter är dock mer inspirerande än något av de andra i och för sig härligt positiva inläggen. Det är sådana som Helena som gör att jag vill stanna kvar i yrket.

Annonser
3 kommentarer leave one →
 1. Göran Tullberg permalink
  juni 22, 2012 4:56 e m

  Yrket är skönt, stort och nödvändigt. Det är politiseringen som är fel. Överallt sker denna förrödande politisering. Skola, vetenskap, ständigt ökande kontroll och minskande frihet.

  Politiker vet ingenting om hur skolan och lärandet skall organiseras. Nu faller resultaten i ”studenten” för sjätte året i följd och 70% av de kompetenta lärarna i matematik, fysik, kemi och biologi har flytt från läraryrket till bättre betalda jobb. DETTA ÄR FAKTA!!!

  Vem kan stoppa denna ökande politisering som krossar samhället? Vart tar demokrati och frihet vägen?

  • juni 22, 2012 10:28 e m

   Det är fascinerande att politiseringen sker i demokratins namn. Experter av alla de slag, får nöja sig med att alla har rätt till en åsikt och kravet på att läsa på innan man uttalar sig betraktas av väldigt många som reaktionärt. Du har rätt Göran, ökad politisering ger ingen ökad demokrati och frihet utan det är dags att återupprätta andra auktoriteter och be politikerna hålla sig till de övergripande frågor där det inte finns experter.

Trackbacks

 1. Uppdrag i samhällets tjänst – ett lärartyck (nr 83) | Jan Lenander – Lärare är bra att ha, blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: