Skip to content

Samla kraft och ilska

maj 22, 2012

Ifall vi lärare inte bryr oss så talar det mesta för att den nedåtgående svenska kunskapsspiralen kommer att fortsätta rejält nedåt och inte stoppa förrän vårt välstånd är rejält urholkat. Marknadsförarna på skolmarknaden har bestämt vad som är viktigt och de gör reklam för roliga upplevelser, egen dator, körkortslektioner, lunchkuponger och enkelt att få bra betyg men nämner inte duktiga lärare med ett ord. Andra yrken har ju också arbetsgivare som får pluspoäng av att pressa personalen på mer arbete istället för bättre och det finns yrken med liknande löneförolämpning som vi. Nu är det i alla fall väldigt tydligt igen att kompetenta lärare blir en bristvara och den här gången ska vi inte låta arbetsgivaren lura eleverna att det går lika bra med vem som helst, billig obehörig.

Här en härlig ironi att samla kraft och ilska ur: Lärare sökes akut.

Annonser
4 kommentarer leave one →
 1. Göran Tullberg permalink
  maj 23, 2012 7:00 f m

  Tack Jan! Du har helt rätt. Men kan du visa artikeln Lärare sökes akut! Det är någon firma som vill hindra oss att läsa den. Kan du få bort den firman från artikeln?

  • maj 23, 2012 7:10 f m

   Tyvärr är inte artikeln med i någon stor tidning utan en som använder ganska braskande former av reklam. Det finns ingen bättre metod än X metoden som Fredrik föreslår nedan.

 2. maj 23, 2012 7:07 f m

  Göran. Du klickar på X:et i ena hörnet av annonsen för att få bort den. /Fredrik

 3. Göran Tullberg permalink
  maj 23, 2012 7:14 f m

  Nu har jag läst den! En mycket välskriven artikel. Ni lärare kan inte stoppa KML och andra förtryckare ensamma. Berätta för elever och föräldrar vad som sker. Det är löner och inflytande som beskurits tills lärarna flytt. Elever och föräldrar struntar säkert i om lärarna får lön eller inte, men resultatet är sämre chanser för elever att få utbildning och jobb!

  Det är viktigt för dem. Tala om att det inte finns kompetenta lärare i skolorna längre. Att sämre kompetens ger sämre jobb. Förutsättningen för att de skall få utbildning är större inflytande för lärarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: