Skip to content

Medarbetarenkät

april 23, 2012

Jag var ju verksam som facklig ordförande när det här med medarbetarenkät växte fram och har sen mött den i många olika roller.  Målet för ett företag är ju att få medarbetarna att själva göra något åt de problem de själva upplever. I utvärderingar efteråt så ska medarbetarna stå för ideerna på hur saker ska ändras och ta på sig åtgärdspunkter.

På min skola har vi som många andra drabbats av att arbetsgivaren hela tiden höjer ribban på hur mycket och hårt vi ska arbeta. Vi lyckas bra med många nöjda elever, har ganska få IG och en stor majoritet som lyckas i framtida studier och arbeten så arbetsgivaren tycker att besparingarna har varit lyckosamma. Eftersom vi ser att skollag etc. kräver att vi ska nå ännu bättre resultat för eleverna så känner vi oss ganska frustrerade och många blir rejält slitna i sin kamp för att komma över en ribba som ligger högt. När medarbetarenkäten solklart visar på att arbetsvillkoren är vårt största missnöjesområde så är det inte så att vår tanke är att vi ska hitta på ännu mer lösningar så att arbetsgivaren kan drivas oss hårdare. Det finns en klar mismatch mellan arbetsgivarens och våra mål.

Annonser
3 kommentarer leave one →
 1. april 23, 2012 4:58 e m

  Socialsekreterarna har förstås gått på knäna precis som vi och nu ska de på framtidskonferens för att själva lösa sin arbetsbelastningssituation.Jag skulle nog inte gnälla så mycket om det inte vore för att politikerna som lämpar över problemen på andra unnar sig själv så höga löner.

  • april 23, 2012 5:45 e m

   För att ta ett bra exempel på ditt resonemang Jan så kan regionschefen i Västra Götaland nämnas. Hon har 20 000 kronor mer i månaden än vad statsministern har i månaden.

   • april 23, 2012 6:52 e m

    Suck, och gymnasielärare tjänade lika bra och bättre än riksdagsmän… Men det var för länge sedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: