Skip to content

Undervisning som passar lärare och elever!

oktober 2, 2011

Jag citerar ur en kommentar av Frekar06:saker ska sammanbindas och hänga ihop

”Det är till att börja med viktigt att vara ödmjuk och konstatera att det inte kommer att passa alla lärare att använda modern teknik i undervisningen. Det måste vara samma princip som ska gälla här precis som på andra områden, dvs. att det måste vara upp till den enskilde läraren att undervisa på ett sätt som passar denne och dennes elever.”

Annonser
2 kommentarer leave one →
 1. oktober 3, 2011 7:21 f m

  Jan,

  Det är till och med som så att det jag skrev ovan faktiskt inte är tillräckligt om man läser den läroplan som gäller för de frivilliga skolformerna. Där står nämligen: ”Läraren ska låta eleverna pröva olika arbetssätt och arbetsformer” (s.14).

  De som försöker med att vi bara skall använda just deras arbetssätt eller arbetsform har inte stöd för detta i den läroplan som vi har att rätta oss efter. Man betonar inte en metod utan att flera skall användas i skolan. De som ändå försöker påverka oss att använda en metod eller ett arbetssätt skall vänligt, men bestämt avvisas.

  För med nuvarande gällande läroplan så kan man inte gå till en lärare och säga att nu ska du bara ha eget arbete eller bara katederundervisning. Man kan heller inte gå till en lärare och säga att nu ska du bara arbeta ämnesövergripande eller examinera genom prov, inlämningsuppgifter eller vad det nu är för någonting. Om vi skulle göra det vi ibland blir uppmanade till att göra av en del så bryter vi mot läroplanen för de frivilliga skolformerna, vilket i värsta fall skulle kunna komma att betraktas som tjänstefel.

  Frekar06

  • oktober 3, 2011 7:23 f m

   Kort förtydligande: Med ovan menar jag i detta fall det citat som Jan har i sitt inlägg från en kommentar från mig på ett av Jans tidigare inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: