Skip to content

Vem är arbetsledare?

september 24, 2011

kommer SKL följa någon fyr innan svensk skola går på isbergetDen årliga enkäten startade diskussionen om vilka som är arbetsledare. Är den som arbetar med att leda sju personer som sköter om stadens parker mer arbetsledare än mellanstadieläraren som ska leda 25 elever i ett avancerat kunskapsarbete. Är arbetsledaren för serveringspersonalen mer arbetsledare än gymnasieläraren som ska leda 100-tals elever in i biologins mysterier.

Annonser
4 kommentarer leave one →
 1. september 24, 2011 2:54 e m

  Intressant jämförelse Jan.

 2. september 24, 2011 6:24 e m

  Ja, vad är det för skillnad mellan en arbetsledare och pedagogisk ledare?

 3. september 24, 2011 8:26 e m

  Jan,

  Det jag skulle vilja göra är att lyfta diskussionen en nivå och fråga mig vem som egentligen är ledare. Detta är en fråga jag funderat över en del då många av de grupper som nu gör revolution i många länder, inte minst i Mellanöstern och Nordafrika, ofta helt saknar ledare. Det jag har börjat fundera över är vad det är som gör det möjligt att samla hundratusentals människor på Tahirtorget i Kairo med ett gemensamt mål utan att det finns någon ledare som verkligen kan styra upp det hela och bygga en organisation som kan hantera läget.

  Det är mycket möjligt att jag är ute på hal is nu. Men en intressant fråga är om synen på det här med ledarskap håller på att förändras nu när vi har sociala medier där man kan samla och med några knapptryck organisera enorma demonstrationer och protester. Det är inte längre bara en elit som kan nå många människor genom tidningar osv. Man kan på ett ögonblick bilda opinion i stort sätt i hela världen. //Frekar06

 4. Göran Tullberg permalink
  september 25, 2011 9:05 f m

  Jan! Lärarna är självfallet arbetsledare i realiteten, men om de räknas som arbetsledare i karriäravseende, så blir de dyrare.

  De är arbetsledare till gagnet, men inte till namnet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: