Skip to content

En fråga till SKL

augusti 19, 2011

SKL gör stor sak av att föräldrar är nöjda med skolan. En av de viktigaste punkterna när de gällde hur nöjda föräldrarna var handlade om lärarna, jag hävdar att det var den helt avgörande punkten. Hur kan det komma sig att samtidigt som föräldrar blir nöjdare med oss lärare så får vi ett av de sämsta lönepåslagen någonsin och tappar ytterligare mot andra yrken?

20110819-075032.jpg

Annonser
2 kommentarer leave one →
 1. Göran Tullberg permalink
  augusti 19, 2011 7:24 f m

  Jan! Det har alltid varit så att SKL vill ha del av skolans kaka. Och ju mer de får desto mer vill de ha. De tar det från lärarlönerna. så varför frågar du?

  Dessutom var lärarlönerna en vagel i ögat för bypolitikerna. Lärarna hade mer än vad de hade. de ville sänka lönerna för att de var ”förtrödna”. De har de sagt klart ut.

  SKL är skyldiga till skolans sammanbrott. de försöker alltid att låtsas som om deras styre gjort skolan bättre – vad skall de annars säga? ”Skolan har gått åt h-vete sedan vi tog över”. Så kan de inte säga.

  I stället framhäver de att all kritik är ett sätt att skada skolan, men hur skall skolan kunna utvecklas och bli bättre utan konstruktiv kritik?

  Jan! Jag bara undrar. Visste du inte det?

  • augusti 19, 2011 9:09 f m

   Jag håller med dig i din kritik av SKL även om mina syrligheter om dem är aningen mildare. Däremot anser jag att vi har ett de-facto läge just nu där SKL representerar skolans huvudman och då är en möjlig väg att SKL och kommunerna börjar tänka om inför den stora mängd fakta som ansamlas kring att lärarkåren behöver behandlas bättre och besparingarna göras någon annanstans. Trots allt börjar det bli uppenbart kommunernas skolbyråkrater inte gör skäl för några höga löner.

   Jag börjar med de-facto situationen och sen kan jag hoppas på att staten tar över huvudansvaret och att skolorna får större autonomi men det behövs ändå lite av att gräva där man står.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: