Skip to content

Paradigmskifte för skolutvecklare

juli 25, 2011

eleverna sjunger tillsammansDet är flera branscher som fått omdefiniera sin säljprocess, då de upptäckt att det inte är till cheferna de ska sälja, det är till medarbetarna som ska använda det de säljer. Anne-Marie Körling har varit tidigt ute med att skaffa sig en bred krets av lärare som efterfrågar de tjänster hon skapar och sen har skolledningarna följt efter i dessa strömningar. Även skolutveckling av det mer övergripande slaget börjar fundera mycket mer kring lärarmedverkan och site:n Skolkvalitet visar ett stort intresse för lärares synpunkter.

Det finns många som börjat inse att lärarna är avgörande för skolutveckling. Nu är det dags att alla övriga skolutvecklare inser att paradigmskiftet är här och från och med 1:a juli är lärarna deras viktigaste kunder.

Annonser
5 kommentarer leave one →
 1. Karl permalink
  juli 27, 2011 9:44 f m

  Tja – nu vet jag inte riktigt hur du tänker men har inte lärare och skolledare alltid varit nyckeln för all skolutvecklig, kanske dags att dessa grupper på allvar funderar på hur skolan behöver se ut för att möta elever av idag och en värld av imorgon!

  • juli 27, 2011 11:17 f m

   Jag upplever att skolutvecklare tidigare sålt in sig till huvudman och rektorer men glömt lärarna. Det moderna ledarskapet med ständiga förbättringar kräver däremot en avstamp i medarbetarnas tankar och idéer som utnyttjas som drivkraft.

  • augusti 2, 2011 2:26 f m

   Jag tycker nog att du beskriver det i lite väl enkla marknadstermer!
   – tidigt ute
   – ny målgrupp

   Nog är det djupare orsaker till framgången? Något med generositet och trovärdighet.

   • augusti 2, 2011 6:53 f m

    Ja jag tyckte det var roligt att förenkla och ge det en krass ekonomisk ram. Mina positivavexempel är förstås skolutvecklare fulla av en bred generositet och trovärdighet i sitt agerande. Min syrlighet är vänd mot de skolutvecklare som tjänar bra med pengar genom att få skolledningar att tvinga igenom saker mot lärarnas vilja. Den strategin hoppas och tror jag att den är dödsdömd.

Trackbacks

 1. Lärare ska få ha åsikter? | Skollyftet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: