Skip to content

De tystade lärarna

juli 14, 2011

Ett ofta återkommande tema i denna blogg är tystade lärare. Nu fick jag ett aktuellt exempel i debattartikeln Liberaler drev på när studentexamen försvann, ett exempel på en maktmetod för att tysta andra.

Ett kraftfullt angrepp på någon liten detalj i ett inlägg och sen ett antal efterslängar om författarens personliga förmågor.

Artikelförfattaren Olof Peterson har många intressanta historiska reflektioner och det är svårt att veta om han drivs av ett engagemang för historieskrivningen men oavsett hans syfte blir resultatet ett obehagligt angrepp på en skoldebattör. Tyvärr starkt förstärkt i kommentarsfältet. I Historielektioner och lärarförakt på DN debatt bemöter Helena det som sägs. Låt oss alla hjälpas åt för att det här inte ska bli ett steg mot att tysta lärare. Lärare röster är viktiga för bygget av en bra svenska skola.

Annonser
4 kommentarer leave one →
 1. juli 14, 2011 1:26 e m

  Men det här är ju ett dåligt exempel på en tystad lärare… Tvärtom är det ett lysande exempel på en lärare som deltar i samhällsdebatten och som blir bemött av en professor, med både sakkunskap och med ursinnigt retoriska utfall. Mer sånt!

  • juli 14, 2011 1:51 e m

   Ja, du har en poäng, kanske är det ett gott tecken och en signal om att vi ska rusta oss för att det kan börja osa.

 2. juli 14, 2011 3:48 e m

  Artikeln har ett nedlåtande tonfall och enligt min mening en redig dos lärarförakt. Nog kan man in den se ett försök att förminska och förlöjliga – dvs härskarteknik. Men Björn har rätt i att jag inte är tystad. Tvärtom ger artikeln mig utrymme att komma till tals igen.

  Men roligt har det inte varit och jag har verkligen uppskattat ditt stöd, Jan. Du är en sann vän även när det blåser. Tack för det.

Trackbacks

 1. Tummen ner för okunskapen « Jans Syrliga KaramelLer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: